Totaal aantal pageviews

31 december 2006

Eindejaarsresultaten

Oudejaarsdag vandaag!

Tijd om eens even te noteren wat mijn huidige lichamelijke conditie is; kunnen we mijn vooruitgang in het komende jaar op 31 december 2007 nog eens nagaan!

Resultaten fysiotherapie + oliebollen

Sinds mijn thuiskomt ga ik drie keer per week naar de fysiotherapeut. Afgelopen week werd daar het jaar afgesloten met een 'kerstborrel'. Tenminste: de borrel werd vervangen door koffie/thee en oliebollen. Het was gezellig waarbij ik ook iemand ontmoette die over een paar weken gescreend zal gaan worden voor een longtransplantatie. Het was goed om even met elkaar te kletsen. Wat voor resultaten haal ik zo op het einde van 2006?

  • Loopband: 12,5 minuut op 5,5 km/uur met afwisselend 1.15 minuut lopen en 1.15 minuut joggen
  • Trainer hamstrings: 3 * 10, beenbuigingen, 50 kg
  • Trainer quadriceps: 3 * 10, beenstrekkingen, 30 kg
  • Lateral Pull-down: 3 * 10, trekken, 10 kg
  • Seated Cable Row: 3 * 10, trekken, 12 kg
  • Seated Cable Row: 3 * 10, duwen, 10 kg
  • Crosstrainer: 10 minuten bij een belasting van 70 en een geleverd vermogen van circa 140 Watt
  • Fietsen: 10 minuten bij een belasting van 50 Watt
  • Roeitrainer: 4 minuten fish-game, 810 punten

Resultaten zelfcontrole

Na mijn thuiskomst meet ik dagelijks mijn longfunctie, temperatuur en gewicht. Dit houd ik in een grafiekje bij. Even voor de statistieken de resultaten over de gehele periode na thuiskomst:

FEV1 (ltr): 1.82 (min), 2.52 (max), 2.16 (gem), 2.36 (nu)
FVC (ltr): 2.16 (min), 3.31 (max), 2.65 (gem), 2.98 (nu)
Temp (C): 36.3 (min), 39.4 (max), 37.0 (gem), 37.2 (nu)
Gewicht (kg): 56 (min), 61 (max), 59.1 (gem), 58.5 (nu)
(min = minimaal, max = maximaal, gem = gemiddeld, nu = 31/12/06)

Medicijngebruik

Wat gebruik ik op het eind van dit jaar nog aan medicijnen? Even een overzichtje om dit over een jaar nog eens te kunnen vergelijken:

Antibiotica:
- Colistine 160 mg, 2 maal daags vernevelen
- Cotrimoxazol 480 mg, om de dag 1 tablet

Anti-schimmelmiddelen:
- Fungizone 5 mg, 3 maal daags vernevelen
- Vfend 200 mg, 2 maal daags 1 tablet

Onderdrukking van het afweermechanisme:
- Prograf 1 mg, 2 maal daags 1 tablet

Ontstekingsremmer:
- Prednison 5 mg, 1 maal daags 3 tabletten

Vitamines:
- Davitamon AD, 8 druppels per dag
- Vitamine E 50 mg, 1 maal daags 2 tabletten

Verbetering spijsvertering:
- Creon capsules, aantal afhankelijk van maaltijd

Voorkomen beschadiging maag/darm slijmvlies:
- Losec Mups 40 mg, 1 maal daags 1 capsule

Voorkomen afbraak botten:
- Calcichew D3 500 mg, 1 maal daags 1 tablet
- Fosamax 70 mg, 1 maal in de week 1 tablet

Insuline (afhankelijk van maaltijden):
- Novorapid, 6-6-16 eenheden
- Levemir, 12-0-20 eenheden

Opruimen + terugvinden huiskamerkring dagboek

Zo tegen het einde van het jaar kreeg ik het gevoel eens lekker op te moeten ruimen. Tijdens mijn ziekenhuisopname heb ik de huur van mijn toenmalige appartement opgezegd. Dit is toen door familie en vrienden ontruimd. Bij het inrichten van mijn tijdelijke woonverblijf bij mijn ouders zijn allerlei spullen geplaatst waarvan men dacht dat ik het nodig zou kunnen hebben. Niet noodzakelijke dingen zijn tijdelijk elders opgeslagen of zijn meegegeven bij de verhuizing van mijn voormalige vriendin.

Nu ik eens tijd nam om de nodige laatjes open te trekken kwam ik tot mijn schrik zowaar nog iets uit het verre verleden tegen. Voor degenen die zich ooit afgevraagd hebben waar 'Het Groot Huiskamerkring Reis Dagboek' is gebleven; bij mij dus! Ik schaam me diep! Dit dagboek was bedoeld om binnen een groep CF-patiënten te rouleren en elkaar op deze manier op de hoogte te houden van elkaars bestaan. Jan v.d. H., Jacqueline V., Marja S. en Arian V. hebben hier hun eerste bijdragen aan geleverd. Het was dus de bedoeling geweest dat ik mijn volgende bijdrage zou leveren en het daarna weer zou doorsturen. Mmm.... de laatste bijdrage was van Arian, geschreven op 4 september 1999. Ik ben dus zo'n 7 jaar en 4 maanden te laat! Excuses mensen! Het is ongetwijfeld ooit in het betrokken laatje gelegd met het doel snel wat te schrijven; niet beseffend dat dit pas na zo'n lange tijd weer geopend zou worden.

Verder vond ik mijn landelijke gehandicapten-parkeerkaart nog terug. De gemeentelijke parkeerkaart voor Apeldoorn had ik in september al bij de gemeente ingeleverd; kan ik nu eindelijk ook de landelijke kaart gaan inleveren!

Marktplaats

Bij het opruimen stonden me ook nog wat spulletjes in de weg. Toch maar eens een keer proberen dit via marktplaats.nl te verkopen..... Nog geen half uur nadat ik de eerste all-in-one printer als advertentie had geplaatst was deze al verkocht! Een tweede (draagbare/mobiele) printer was ik een uurtje of vier later ook al kwijt. Zulke snelle verkopen had ik eigenlijk niet verwacht. Toch maar eens kijken in mijn oude P-Logic voorraad! Ik heb nog wel meer aan te bieden.

Voortgang geheim project

Op 4 december schreef ik over een 'geheim project'. Insiders weten dat het project goed aanslaat. Gezien het groeiende aantal betrokkenen en de verschillende ideeën valt er nog redelijk wat werk te verzetten. Voor de concrete invulling van een aantal onderwerpen zal nog 'op niveau' overleg plaatsvinden. Maar èh, mondje dicht allemaal!!

What else?

Voor de rest valt er nu geloof ik niet zoveel te melden. Ik heb afgelopen week vooral geprobeerd wat achterstallige taakjes weg te werken, achterstallige mailtjes te beantwoorden en wat internetdomeintjes te verhuizen. Verder is even een vriendin bezocht en heb ik mijn saturatiemeter uitgeleend aan iemand die al ruim 4 jaar op de wachtlijst staat voor een longtransplantatie. Ik hoop de saturatiemeter voorlopig zelf natuurlijk niet meer nodig te hebben!

Geen opmerkingen: