Totaal aantal pageviews

28 mei 2007

Werken, leuk! Alleen jammer dat het zoveel tijd kost!

Het is te merken dat ik sinds maart een baan heb. Het bevalt me uitstekend maar het kost wel verdraaid veel tijd! Ondertussen zijn we dus ongemerkt weer twee maanden verder. De tijd vliegt. Wat voor nieuwtjes heb ik deze keer te melden?

Lopen, rennen en fietsen

De laatste tijd lijkt het steeds ‘lekkerder’ te gaan. Er is steeds meer energie en met mijn conditie lijkt het nog steeds vooruit te kunnen gaan. Al gaan de vorderingen maar traag, het blijft motiverend.

Een tijdje terug heb ik me bij Runnersworld eens een paar echte (ren)schoenen aan laten meten. Ik kreeg namelijk wat last van één van mijn voeten. Bij Runnersworld is van mijn lopen en rennen eerst een video-opname gemaakt waaruit bleek dat ik steeds rechtsachter op mijn hiel terecht kwam. In slow motion was dat goed te zien. Het was precies die plek waar ik pijn begon te krijgen. Met een modelletje van Asics zijn de problemen voorbij. [+ extra massages van de fyiotherapeute.]

Nu de temperaturen langzaam stijgen zijn er eindelijk weer mogelijkheden om buiten actief te zijn. Zo heb ik vorige week mijn broer en schoonzus bezocht. Niet zo bijzonder natuurlijk, ware het niet dat ik naar ze toe gelopen ben, een afstand van bijna 20 kilometer. Daarbij heb ik overigens ook de nodige metertjes joggend afgelegd. Terwijl de temperatuur zo aan het einde van de dag een stuk minder werd (en het zelfs ging regenen) liep ik daar in sporttenue alsof het een ‘dagelijkse’ activiteit voor me was. Beetje ‘kicken’ was het wel. Bij aankomst in Emst was een ‘Finish bord’ opgehangen.

Het was trouwens de derde keer dat ik me aan een wat langere afstand waagde. Ik moet namelijk een beetje extra trainen. Ik heb me zowaar opgegeven voor de Apeldoornse Wandelvierdaagse van 10 t/m 13 juli. Laat ik nou net in die week mijn eerste ‘verjaardag’ vieren! Wat is er mooier dan op deze manier een jaar af te kunnen sluiten? Terwijl ik een jaar geleden met veel moeite nog maar 20 meter liep ga ik een jaar later vier dagen achtereen een duizendvoud hiervan lopen. [Overigens overweeg ik komende maand hieraan voorafgaand eerst nog de Apeldoornse avondvierdaagse te lopen].

Ook de fiets is weer voor ‘training’ in gebruik genomen. Vorige week maandagavond nog even op de fiets gesprongen voor een rondje Beekbergen, Hoenderloo, Ugchelen. Een afstand van bijna 25 kilometer heb ik nu toch mooi met een gemiddelde van zo’n 16 km/uur (heuvels!) af kunnen leggen. Voor de echte wielrenner is dat natuurlijk een slakkengangetje maar ik ben er al heel tevreden mee.

De Europese spelen voor hart- en longgetransplanteerden

Nu we het toch over ‘sport’ hebben: Gisteren kwam het bericht binnen dat de spelen voor hart- en longgetransplanteerden voor het jaar 2010 niet aan Apeldoorn zijn toegekend maar aan Växjö in Zweden. Het is jammer, een grote groep mensen heeft zich er buitengewoon goed voor ingezet om deze spelen naar Nederland/Apeldoorn te halen. T.b.v. het binnenhalen van de spelen had ik de website www.apeldoorn2010.eu vorm gegeven.

Donorvoorlichting

Begin dit jaar had ik me opgegeven bij de ‘Stichting Transplantatie Nu' om ingezet te kunnen worden bij voorlichtingsactiviteiten rondom donorschap. Eind vorige maand kreeg ik mijn eerste oproep. Ik kon een thuiswedstrijd spelen: uitvaartondernemer Monuta organiseerde in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en het crematorium/de begraafplaats Heidehof een voorlichtingsdag met als titel “Ugchelen levendig centrum van een ‘doodeng’ onderwerp”. Ik kon daarbij in de middag een stand bemannen om bezoekers uitleg te geven over de verschillende aspecten van het donorschap. Door mijn eigen longtransplantatie werd het onderwerp voor de verschillende bezoekers toch wat concreter. PS: Mechteld de Jong, de harpmuziek was helemaal in stijl!

Vervolg geheim project

Mmm…. Ik kan er nog steeds niets over kwijt. Volgende keer misschien? Het einde nadert! Houd de media in de gaten ;-) Deelnemers: op korte termijn krijgen jullie weer bericht van me!

Leuke dingen

Zijn er nog leuke dingen voorgevallen in de laatste twee maanden? Ja, eigenlijk elke dag wel. Het leven wordt er per dag alleen maar mooier op. Zo zijn er een paar feestjes geweest (met o.a. boottochtje op de IJssel), heb ik weer eens een bioscoop van binnen gezien (was nog niet gebeurt na mijn transplantatie – bedankt Ghislaine) en zijn natuurlijk weer heel wat bezoekjes hier en daar afgelegd.

Muziek

Het dwarsfluit spelen gaat ook steeds beter klinken. Al heb ik nog maar vijf maandjes les, ik ben niet ontevreden. Op verzoek hierbij even een opname van een oefening. [Ja, ik weet het: ik ben nog geen Berdien Stenberg.]

Woonruimte

Na mijn transplantatie ben ik voorlopig bij mijn ouders gaan wonen. Nu ik echter weer een redelijk inkomen heb zoek ik langzamerhand natuurlijk weer naar zelfstandige woonruimte. Mocht iemand nog wat te huur hebben in Apeldoorn of directe omgeving dan houd ik me aanbevolen. Vooralsnog heb ik me bij een aantal makelaars ingeschreven. Ik ben benieuwd wanneer er iets beschikbaar komt.


Even een nieuw speeltje uittesten

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Paul,

fijn te horen dat het eigenlijk steeds beter gaat! Ga zo door.
Veel groeten en tot horen

Fred

Anoniem zei

Met ontzag èn bewondering luisterde ik naar je!!! Fantastisch dat dit kan - een mooiere 'reclame' om donoren te werven kan ik me niet indenken.

Hou je goed, lieve groet, Marta

Anoniem zei

Hallo Paul,

Ben wat ziekjes in het Zuiden dus vandaar dat het even wat stiller was. Geweldig stukje op je dwarsfluit gehoord. Geniet er maar van.
Groetjes Renate
ps fiets is besteld :)

Anoniem zei

He die Paul, inderdaad jammer dat het werken zoveel tijd kost zeg :), zie dat je nog niet eens kans hebt om wat in je weblog te type. Hoe is het er mee? Ik heb op mijn nieuwe fiets al bijna 60 km gefietst.

Groetjes Renate

Anoniem zei

hallo paul bedank voor de ondersteunende woorden aan het adres van mijn kleinzon, maar in dit stadium ook bemoeigend voor zijn ouders
Ik ben de oma van dean
wens jou ook veel gezonde en onbezorgde jaren toe lieve groet anne-marie van alen
als je wilt mailen a_m_van_alen@hotmail.com