Totaal aantal pageviews

25 maart 2007

Breaking News

Sorry mensen, meer dan twee maanden hebben jullie natuurlijk dagelijks op mijn weblog zitten kijken en geen nieuws van me gezien! De verontruste telefoontjes en e-mailtjes zwellen aan de laatste tijd. Hoog tijd om weer eens wat van me te laten horen dus! En er is heel wat te vertellen!
Trendbreuk

Wat voor ‘breaking news’ valt er te melden? Nou simpel, er is een trendbreuk zichtbaar in mijn longfunctie-grafieken! Daarbij valt deze trendbreuk samen met een vreemd soort spierpijn ter hoogte van mijn rechter middenrif tijdens het dwarsfluit spelen. Vervelend?? Nee hoor, het is een feestelijke gewaarwording! Wat is het geval?

Na mijn transplantatie werkte mijn rechter middenrif niet meer door een beschadigde zenuw (de nervus phrenicus). Hierdoor deed mijn rechterlong maar beperkt mee in de ademhaling.
De ‘spierpijn’ in combinatie met de al weken boven de trendlijn blijvende longfunctie (zie de blauwe en gele metingen) wijzen er op dat mijn middenrif heel langzaam weer in beweging komt. Kennelijk is de zenuwbaan zich aan het herstellen.
Al wil ik mijn enthousiasme nog wel wat temperen, toch is afgelopen week in het UMC de constatering bevestigd. De beweging van mijn middenrif is overigens nog minimaal. Na acht maanden stilstand zal het nog best even duren voordat ik mijn rechter donorlong ook optimaal kan gaan benutten.

Overige medische zaken

Nu we hier toch begonnen zijn met wat medische zaken, dan zal ik gelijk de rest ook maar even 'bespreken'. Met mijn stem gaat het nog niet veel beter. Mensen die ik na maanden weer spreek constateren wel een lichte verbetering maar snel gaat het zeker niet. Voorlopig houd ik dus nog even een ‘sexy’ stem (volgens één van de verpleegkundigen in het UMC).

Met mijn conditie gaat het nog steeds vooruit. Bij de fysiotherapie kan ik toch bijna wekelijks op één van de apparaten wel een gewichtje hoger of een weerstandje extra instellen. Over een klein jaartje de midwintermarathon? ;-)

Minpuntje is wel dat het al eerder beschreven EBV-virus wat moeilijk onder de duim te houden is. Af en toe is het even ‘weg’ maar het komt even hard weer terug. Vanuit het UMC blijft het steeds een beetje zoeken naar de juiste dosis anti-afstotingsmedicatie om enerzijds de longen te behouden en anderzijds het EBV-virus niet te veel ruimte te geven. (Hoe meer anti-afstotingsmedicatie hoe lager mijn lichamelijke weerstand en hoe groter de kans dat het EBV-virus actief kan worden.)

In loondienst!

Jullie hebben nogal even moeten wachten op deze update. Hoe komt dat? Nou simpel; het werd een beetje druk hier. Ik pakte natuurlijk zo af en toe weer wat klusjes op voor het ICT Business Point. Daarnaast (zoals de vorige keer gemeld) verrichtte ik ook wat werkzaamheden voor de firma Intrium. Hiermee werd het zo langzamerhand ook eens tijd om wat serieuzer na te gaan denken over de toekomst.

Wat wil ik? Weer actief als ondernemer? Nee dus! Voorlopig kies ik er voor om meer tijd over te houden voor andere zaken dan werk. Als ondernemer was ik eigenlijk continu voor mijn klanten actief. Ook de avonden en weekenden moesten er vaak aan geloven. Al was het maar voor het maken van offertes, het verzorgen van de inkopen, het versturen van de rekeningen en het op orde houden van de boekhouding.

In principe zou het een optie zijn geweest om mij volledig in te gaan zetten voor het ICT Business Point. Voor mijn ziekenhuisopname vorig jaar had ik mijn klantenkring vanuit mijn bedrijf P-Logic hieraan overgedragen. Aangezien de bestuurder het echter kennelijk niet gepast vond om mijn rekeningen te betalen (de oudste vordering is ondertussen al 16 maanden oud) had ik er weinig zin meer in om mij nog voor deze organisatie in te zetten. Al was het leuk om af en toe weer mijn voormalige klanten te zien, echt stimulerend is het natuurlijk niet als je weet dat je meer dan een jaar op je geld moet wachten. Daarnaast kreeg ik meer en meer negatieve signalen van voormalige klanten. Aangezien er wat ongepaste normen en waarden door de bestuurder op na gehouden werden wilde ik dan ook niet echt geassocieerd worden met het ICT Business Point c.q. Knockout Media BV.

Om het verhaal kort te houden. Mijn kerstkaartjes brachten me in contact met enkele concullega’s. Bij één van hen kreeg ik het aanbod om in dienst te komen. Per 5 maart ben ik dan ook werkzaam voor OneSolution, een wat grotere ICT-dienstverlener (25 personeelsleden) in Apeldoorn.

Het is natuurlijk wel even wennen voor me. Van ondernemer via vijf maanden ‘hotel’ UMC en wat maandjes revalidatie met alle tijd voor mezelf naar een dienstbetrekking die mijn dagen vult! Overigens is het werk bij OneSolution min of meer hetzelfde als ik altijd al deed. Alleen heb ik nu de avonden en weekeinden weer grotendeels voor mezelf.

Bij mijn mededeling aan het ICT Business Point dat ze niet meer op me konden rekenen kwam overigens de boodschap van de bestuurder dat hij aan het onderzoeken was of hij de klantenkring zou kunnen verkopen. Einde van het verhaal is dat per 1 april de klantenkring verkocht wordt aan OneSolution alwaar ik dan mijn voormalige klantenkring weer kan gaan bedienen. [Als de klanten mee willen gaan tenminste.]

Voor het geval een voormalige P-Logic klant dit leest; komende week zal er een brief komen waarin de situatie uitgelegd wordt!

Apple

Nu we het toch even over klanten hebben; van een klant (Grafisch bedrijf Bokhorst) kreeg ik een mooie Apple computer aangeboden. Als Windows/Microsoft gebruiker is dat wel even wennen hoor. Maar goed, ik bijt me er wel door heen! Zo’n Apple heeft toch wel leuke eigenschappen!

Voortgang geheim project

Op 31 december schreef ik voor het laatst iets over het ‘geheim project’. En ja, het is nog steeds geheim! Een klein plannetje in het begin is fors uitgegroeid. Het plan wordt daarbij door flink wat partijen ondersteund. Wordt vervolgd.

Gedenkwaardige dagen?!

Klik hier om me te laten rennen!Afgelopen week was het precies 1 jaar geleden dat ik opgenomen werd in het UMC. Hoe anders is de situatie nu dan toen! Terwijl ik toen met rolstoel naar de verpleegafdeling gereden moest worden ren ik nu weer lekker rond!

Klik op de foto om me te laten rennen!

Een bijzonder cadeau kreeg ik overigens van vriend en beeldend kunstenaar Sirwan Raouf. Hij had een beeld voor me gemaakt. Een beeld dat geïnspireerd was op mijn situatie met als titel ‘Onverslagen’.

Overigens was ik op 28 februari ook nog jarig. Ik heb daar niet meer aandacht aan geschonken dan andere jaren. Op mijn transplantatiedag wil ik echter wel een bijzonder feestje geven. Ik stuur dan ongetwijfeld kinderkaartjes rond met de tekst ‘Ik word 1, ik geef een feestje, kom je ook?’ o.i.d.

Donorwerving

Op de foto en het filmpje hierboven zie je me overigens in een bijzonder T-shirt. Dit heb ik zelf maar even gefabriceerd ten bate van donorwerving. Op de voorkant staat onder de longen de tekst “Ik fiets, loop en ren met donorlongen”, op de achterzijde staat: “Bedankt donor!”. Het is al de moeite waard als het T-shirt er voor zorgt dat er nog eens extra over donorschap nagedacht wordt.

Ik heb mij overigens ook aangemeld bij de “Stichting Transplantatie Nu” om als voorlichter op te treden. Ik ben hiervoor op gesprek geweest in Bussum en zal na een training ingezet kunnen gaan worden voor voorlichting op bijvoorbeeld scholen m.b.t. transplantaties.


Geboorteplaats


Na mijn bezoek in Bussum ben ik nog even langs mijn geboorteplaats (+woning) in 's-Graveland gegaan. Rond 18:00 uur had ik een uitnodiging om te komen eten bij achternicht Anneke. Ik had echter nog tijd genoeg om even rond te kijken in 's-Graveland.

Daarbij heb ik voor het eerst het graf(je) gezien van mijn zus Karin (die overigens al overleden was voor ik geboren werd).


Uitstapjes

Doe jij wel eens met een loterij mee? Nou, ik al jaren en zo af en toe wordt er nog wel eens wat gewonnen ook. In de afgelopen maanden won ik tot twee keer toe kaarten voor de musical “De Wiz” in het Beatrixtheater in Utrecht. Het was een gezellige en mooie avond. Leuk dat je er bij was Joke!
Verder kreeg ik nog een avondje cultuur aangeboden door Intrium voor wat uitgevoerde werkzaamheden. Het geplande stukje ‘cultuur’ in de schouwburg kwam echter te vervallen, de voorstelling was afgelast. Een bijbehorend etentje in Den Haag ging wel door. Aansluitend is de ‘culturele’ invulling gevonden in een bezoekje aan het Casino in Scheveningen. En nee, ik heb niet verloren. Na aftrek van drankjes hield ik nog 25 euro winst over! Jeroen en Jörgen bedankt!

Het etentje in Den Haag was niet het enige etentje trouwens. Ook met voormalige collega’s uit een ver verleden (Stichting Burger Oorlogsgetroffenen) is nog een gezellig avondje doorgebracht.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Paul,

goed om weer wat van je te horen! Goed dat je toch steeds nog vooruitgang hebt. Leuk shirt trouwens!

Leuk dat je nu in een nieuwe baan je oude klanten weer treft!

Hou je haaks en de groeten.

Fred

Anoniem zei

He Paul,
Eindelijk kan ik weer een stukje lezen hoe het met je gaat. Goedzo dus en houden zo. Hmm kun je niet een stukje op je websit zetten hoe je stem klinkt :), ik klink weer eens verkouden maar ja dat leer ik toch niet af :). Veel plezier met je apple hoor. Enne schrijf eens wat vaker ja.
Groetjes
Renate

Anoniem zei

Keek ik iedere dag en zag ik niks, nou kijk ik een paar weken niet en heb je pvd wat geschreven. Dat kan zo niet he;) Fijn dat het goed gaat met je longen! Gaat het dwarsfluit spelen ook al wat vooruit? (misschien kunnen we na mijn transplantatie (ooit)een keer een duetje spelen:P)

Na ehhmm Ga zo door met je leven zou ik zeggen:)

Anoniem zei

Hoi Paul,

zijn we nu alweer een maand verder??

Gaat het nog steeds beetje bij beetje vooruit??

Hou je haaks en de groeten!

Fred