Totaal aantal pageviews

27 april 2010

Ja ik leef nog, en hoe!

Ja, ik leef nog! Af en toe komen er van die verontruste berichtjes binnen of alles wel goed met me gaat. Ik kan me bij die vragen wel iets voorstellen, mijn laatste update is al van een vol jaar geleden. In elk geval bedankt voor jullie meeleven hoor!

Hieronder komt weer eens een overzicht van de afgelopen periode. In elk geval gaat het lichamelijk buitengewoon goed. Er zijn geen bijzonderheden te melden. Alles is stabiel.

Mijn gezondheid

In mijn vorige update vertelde ik over de ingreep aan mijn stembanden. Dit is later nog vervolgd met logopedie. Al met al klinkt mijn stem een stuk beter al is de kwaliteit nog wel een beetje afhankelijk van de dag. Ik merk dat eventuele vermoeidheid en drukte een negatieve invloed op mijn stem kan hebben. Ook als ik veel praat (en zeker met wat stemverheffing – bij voorlichtingen bijvoorbeeld) is mijn stem soms wat ‘rauw’. Een punt van aandacht is de laatste tijd mijn ‘suiker’. De HbA1c (voor de kenners) loopt langzamerhand toch wat op.

Nog sportief?

Van sporten komt de laatste tijd niet zo veel meer. Structureel ga ik één keer in de week naar fysiotherapie en af en toe bezoek ik de fitness bij Achmea Health Center in Apeldoorn Noord. Wel heb ik vorig jaar in het najaar nog meegedaan met Start-To-Run waarin na zes weken training drie kilometer rennend/joggend afgelegd kan worden. Ik moet er bij zeggen dat ik wel als laatste over de streep kwam! Mijn conditie valt wel wat op te vijzelen. Ik zou ondertussen weer meer moeten gaan trainen. In 2012 zullen in Apeldoorn de Europese Spelen voor Hart- en Longgetransplanteerden plaatsvinden. Als plaatsgenoot moet ik dan natuurlijk wel meedoen!

Weer ondernemend

In mijn vorige update meldde ik dat ik minder zou gaan werken bij OneSolution Informatisering en overwoog om weer zelfstandig verder te gaan. Dit is ondertussen ook gebeurd. Langzamerhand zijn de zakelijke activiteiten opgepakt en is P-Logic per 1 november 2009 een VOF geworden. Samen met mijn collega Jeroen Segaar richten we ons op het optimaliseren van informatiestromen en bedrijfsprocessen waarbij we de combinatie van ICT- en administratieve diensten leveren. Deze combinatie van kennis en ervaring levert inzichten op die bij een typisch ICT bedrijf of administratiekantoor minder voor de hand liggen. We werken op dit moment aan een vernieuwend concept.
Overigens is P-Logic in de afgelopen periode een Mamut partner geworden. Per 1 december zijn we gevestigd aan de Loolaan 554 in Apeldoorn, vlak bij de ondertussen – om minder leuke redenen - wereldberoemde Naald. Aardigheidje: vanuit P-Logic treden we op als sponsor van het Xprezz MTB Racingteam.

Vakanties

Het jaar 2009 had achteraf gezien wel iets van een ‘sabbatical year’. Ik heb zeker in het eerste half jaar veel tijd voor mezelf gehad. In die tijd zijn natuurlijk veel leuke, interessante en bijzondere activiteiten ondernomen.

Sinds mijn vorige update zijn o.a. Rome (11/12/08 – 16/12/08), Oslo (16/12/09 t/m 23/12/09) en Barcelona bezocht. De vakantie in Noordwegen is gecombineerd met een bezoek aan het hoofdkantoor van Mamut. Barcelona heb ik maar liefst vijf keer 'mogen bezoeken'. Daarover verderop meer. Het is me trouwens opgevallen dat met een flexibele instelling vakanties behoorlijk goedkoop uitgevoerd kunnen worden. Meestal vloog ik met Ryanair op die dagen dat de tarieven het laagst waren en een betaalbaar bed is overal wel te vinden.

Donorvoorlichtingen

Het aantal voorlichtingen dat ik namens de Stichting Transplantatie Nu! in de afgelopen periode gegeven heb is beperkt. Voor het eerst heb ik nu ook een keer voorlichting gegeven op een school (Gymnasium). Verder is voorlichting gegeven bij Platform Loenhorst en de NBvP Vrouwen van Nu (afd. Voorst). Een klein artikeltje verscheen hierover in het Voorster Nieuws. Het is toch altijd weer leuk om te doen!
Wilt u binnen uw organisatie een voorlichting krijgen over donorschap van iemand die ‘ervaringsdeskundige’ is, neem dan contact op met de Stnu! of rechtstreeks met mij als Apeldoorn in de ‘regio’ ligt.

Stichting Nationaal Donor Monument

In 2008 schreef ik al over de plannen om te komen tot een Nationaal Donor Monument. Ondertussen zijn de plannen een stuk concreter geworden. Op 21 april is er zelfs een ‘Stichting Nationaal Donor Monument’ voor opgericht. Zelf heb ik hierbinnen de functie van penningmeester. Een subsidie aanvraag met plan van aanpak is afgelopen zaterdag aangeboden aan een naaste medewerkster van minister Klink tijdens een terugkomdag van Stnu!-voorlichters. Een groot deel van de kosten zal via donaties en acties zelf bijeengebracht moeten worden. Voor het andere deel doen we een beroep op een projectsubsidie bij het ministerie van VWS. Zie ook http://www.donormonument.nl/. Uw bijdrage is natuurlijk welkom!

Op de Catwalk

Ok, ik ben geen fotomodel maar ik mag er toch wel wezen toch? Innerlijke schoonheid is met een beetje goede wil toch ook aan de buitenkant te zien?! In elk geval mocht ik tot twee keer toe meelopen op een Catwalk. Het ging hier om een door http://www.2miljoenhandtekeningen.nl/ georganiseerde bijeenkomst om aandacht te vragen voor een Actief Donor Registratie systeem. Zie ook:



De tweede Catwalk vond plaats bij een benefietconcert met Edsilia Rombley.



Aan het einde van de avond sloeg ik hier bij een trap een paar treden over. Ik hield er een gekneusde ribbenkast aan over.

Andere dingen die mij bijgebleven zijn

Nu ik lange tijd mijn weblog niet bijgewerkt heb moet ik even diep in mijn geheugen graven wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Bijzondere momenten waren; de gezamenlijke maaltijden in onze eetgroep (wisselende samenstelling, maar laatste keer met vier dames), naar de Apenheul met de Poolse vader van Anna (beschreven in een uitgave van de Zonnebloem), de jaarlijkse CF-Beachdance, deelname aan ‘U en Internet’ bij het ministerie van VWS, een buurtbarbecue, het 10 jarig bestaan van OneSolution, de Harten Twee vrijwilligersdag in Noordwijk (me zelf mee laten ‘sleuren’ door een vlieger op het strand), een benefietconcert van de NCFS, een kerstfeest met Anna, sinterklaasavond met Hedy en een sponsoravond in Omnisport georganiseerd door OneSolution. Daar tussendoor is natuurlijk elke andere dag al een hoogtepunt op zich. Het is toch nog steeds bijzonder dat ik nog mag leven dankzij de voor mij onbekende donor!

Barcelona

Bij het kopje ‘Vakanties’ verwees ik hier al naar. Op 16 mei 2009 ging ik voor een korte vakantie naar Barcelona. Op de laatste avond werd ik daarbij aangesproken door een jonge Nigeriaanse dame die via Human Trafficking nog maar kort daarvoor in Spanje was beland. Om het verhaal kort te houden; haar verhaal was dermate ‘schokkend’ dat ik besloot haar te helpen. Ik had en heb zeer regelmatig contact met haar. Bij het horen van haar verhalen voel ik af en toe de ‘plaatsvervangende’ schaamte voor al datgene wat sommige mannen haar aan doen. Er lopen echt ongelofelijke .... (vul zelf maar in) op deze aardbol.
Via een hulporganisatie in Nederland kwam ik terecht bij Proyecto Esperanza. Zij helpen in Spanje gemiddeld zo’n 70 vrouwen per jaar uit de prostitutie. Na heel wat overleg heeft de door mij ontmoette jongedame een opvangplaats aangeboden gekregen. Samen met een medewerkster van de hulporganisatie in Barcelona krijgt ze nu de nodige ondersteuning en wordt ze 'losgeweekt' uit haar huidige situatie.

Publiciteit

Het was wat rustig met de media-aandacht in de afgelopen periode. In het blad 'Astma & COPD' is een artikel over me verschenen en het Apeldoorns Stadsblad heeft in het volgende artikel aandacht aan mij en het Nationaal Donor Monument geschonken. Het identieke artikel verscheen overigens ook in de Arnhemse Koerier en de Deventer Post.